Članek: Računalniške novice 29.10.2021

Soter: slovenski virtualni asistent za varno delovanje podjetja

Ustvarjanje in vzdrževanje varnega delovnega okolja je prednostna naloga vsakega podjetja.

Kako se spopadajo s tem podjetja? Katera orodja uporabljajo za doseganje željenih varnostnih standardov in kako istočasno poskrbijo za zakonsko skladnost njihovih praks? Podjetja morajo vse leto aktivno spodbujati močno kulturo varnosti, kar zajema tako zaposlene kot tudi opremo oziroma naprave. Ni dovolj le, da je identiteta del DNK ali vizije podjetja, s čimer se številni radi pohvalijo, ampak je za zagotavljanje varnosti in sledenje zakonodaji potrebno sprejemati konkretne ukrepe in poskrbeti za komunikacijo v podjetju.

Slovensko družinsko podjetje Preciz s 30-letno tradicijo se je varnosti lotilo digitalno oziroma so to nalogo prepustili njihovemu spletnemu virtualnemu asistentu. Soter, kot so ga poimenovali pri podjetju, je domislica njihovih inovatorjev, torej gre za popolnoma slovenski produkt, s katerim so želeli poenostaviti in pohitriti celoten proces digitalizacije delovanja podjetja, od varnosti do preglednosti dokumentacije.

Virtualni asistent je že navdušil slovenska in tuja podjetja. Na letošnjem 53. sejmu MOS v Celju je prejel bronasto sejemsko priznanje, kar priča o njegovi inovativnosti in uporabnosti…

Preberi članek…